Dat stond in het programmaboekje van de Week van de Mantelzorg 2021 en daar konden we ons voor opgeven. Maar wat houdt dat in en waaruit bestaat dat 'theatrale'? Wordt er voor ons gespeeld of moeten we zelf meedoen?

Enfin, op 11 november 2021 om 12.30 uur begon het al aardig vol te lopen bij Loods 13 in het Rensenpark. We begonnen met een heerlijke lunch, verzorgd door Het Kooklokaal. Lekker, hoor! Verschillende soorten broodjes met allemaal verschillende soorten beleg. Echt smullen!

Daarna werd de groep in drieën gedeeld en begon het meest spannende gedeelte van de middag. Elke groep ging mee met een docent van Loods 13. Per docent werd er een mini-workshop theater gegeven van een half uur. Daarna werd er doorgedraaid, zodat je met alle workshops mee kon doen.

Het was even wennen (en jezelf soms overwinnen), maar iedereen deed van harte mee. Er was een workshop waarbij je je stem moest gebruiken, een andere workshop was met beweging en de derde ging uit van een veilige omgeving.

Hoe langer we bezig waren hoe ‘gemakkelijker’ het werd, iedereen was het er wel over eens dat het een bijzondere, maar gezellige, leerzame middag was geweest. We sloten af met een kopje koffie of thee en daarna ging ieder weer huiswaarts.

Een woord van dank aan Loods 13, haar docenten en Het Kooklokaal is op zijn plaats. Maar ook een woord van dank aan alle mantelzorgers die zich hebben ingezet om er een geslaagde middag van te maken.