Op maandagmorgen 6 november 2023 werd in Hotel Emmen het startsein gegeven voor de Week van de Mantelzorg. De officiële opening werd verricht door wethouder Guido Rink.

In het voorwoord van het programmaboekje van de Week van de Mantelzorg schreef de wethouder onder andere het volgende:

Vaak lijkt het vanzelfsprekend dat de zorg voor een ziek familielid / vriend wordt opgepakt door een naaste, maar dat is het absoluut niet. Het is bijzonder dat jij je iedere dag met veel liefde en toewijding inzet en daardoor een belangrijke rol speelt in het leven van een ander. We spreken misschien wel te weinig naar elkaar uit dat we de ander waarderen. Dus daarom; ben je mantelzorger of ontvang je zelf zorg? Geef jezelf of de ander dan eens een extra compliment of een schouderklopje de komende tijd.

Het is prettig te weten dat er in de gemeente Emmen een netwerk van Contactpunten Mantelzorg actief is.
Als mantelzorger kun je bij hen terecht voor informatie en advies, maar ook organiseren zij activiteiten om elkaar te ontmoeten. Het delen van ervaringen leidt vaak tot herkenning en kan helpen bij de uitvoering van jouw werk als mantelzorger.

Na de officiële opening was het tijd voor het optreden van de cabaretgroep Twee Recht Twee Averecht met hun nieuwste programma.

Het was een morgen lachen met het streekcabaret. De groep bestaat uit Lucina Bolding, Janet Marks, Alie Stroeve en Janet van Veen. Het was een doldwaze voorstelling vol hilarische sketches en invliegers. Met een kwinkslag en een lach werd het leven van alle dag flink op de hak genomen.

Terug naar het begin van dit artikel:
Bloemstuk voor eredienst mantelzorgers